Levendula fesztivál

Levendula fesztivál

Az igazi fesztivál


Érezd át a levendula fesztivál hangulatát!

Levendula fesztivál

...ezt érezni kell!

Alapok

Levendula fesztivál: Hogyan jussunk oda? Milyen programra számítsunk? Mennyire lesz családbarát a rendezvény? Milyen tapasztalatokat érdemes már másoktól megismerni mielőtt elindulnánk? Ezek a kérdések teljes joggal merülnek fel a készület során, és talán majd tőled is sok ismerősöd fogja megkérdezni, mikor a baráti körödben már rutinos levendula fesztivál látogatónak fogsz számítani.

Tihanyi levendula fesztivál 2018

Ez már a XIV. levendula fesztivál lesz. Sokan évek óta visszatérő látogatóként készülnek erre az eseményre, és semmi pénzért ki nem hagynák idén sem. Érthető is ez, hiszen aki egyszer megízlel valami számára kedveset és nem kaphatja meg utána bármikor, hanem egy teljes évet kell rá várnia, az szinte elköteleződik az élmény mellett.

Tihanyi levendula ház

Bár a levendula ház nem csak a fesztivál ideje alatt látogatható, gondolom senki sem lepődne meg, ha megtudná mennyivel többen látogatják ilyenkor az év többi napjához képest.

Tihanyi levendulamező

A levendulamezők története bizony messzi korokig nyúlik vissza, és nem csak a történetük érdekes ezért is írtam már korábban ezzel kapcsolatban. Ha érdekel olvasd el a levendulamezőkről szóló korábbi írásomat.

Tihanyi levendula ültetvény

Több fiatal ültetvényt is láttam, ezek közül az egyik biztosan magán kézben van, és egyértelműen látszik a gazda gondos ápoló keze. Őszintén szívet gyönyörködtető látványt nyújtott, ahányszor csak láttam. Ám a többi fiatal ültetvényről is csak jót mondhatok rendezettségük és ápoltságuk alapján.

Levendula szedd magad

A fesztiválhoz már gondolatban is csatlakozik a szedd magad. Tihany hihetetlen mennyiségben vonzza a turistákat. Ismertsége nyugodtan kijelenthetjük, hogy Európa szintű, sőt talán megkockáztathatjuk, hogy még ennél is több. Láttam ugyanis, hogy egy busz megállt és egy teljes japán turistacsoport oda jött fényképezkedni a levendulásba, majd indultak tovább. Érdemes azonban a kisebb, családias hangulatú Levendula szedd magad lehetőségeket is megismerni, meglátogatni.

Levendula arató táska

Az arató táskát itt használják rendszeresen. Kisebb és nagyobb méret is kapható, majd kedvére játszhat az ember mennyi levendula fér bele rekord döntögetőset. Más levendulásokban bokronként szokták adni a szedhető mennyiséget.

Feb. 24.

"Fesztivál: színes emberi forgatag, levendula: szépség, illat és gyönyör."

Levendula fesztiválról egy film


Egyedi alkotások"A siker nem egy véletlen baleset, hanem egy képesség, ami előre kiszámítható és megtanulható. Te, vagy bárki más is elsajátíthatja ezt a képességet."

Brian Tracy

269.000


Keresési találat

9-4-3


SoundCloud találat

1653


pixabay találat

515


YouTube találat

Gondolatok ...


Beszélgetés a levendulásról