Tihanyi levendula fesztivál

Tihanyi levendula fesztivál

XIV. Tihanyi levendula fesztivál 2018


Érezd át a levendula fesztivál hangulatát!

Levendula fesztivál

...ezt érezni kell!

Levendula fesztivál

A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan 2018-ban is megrendezik a levendula fesztivált Tihanyban. Évek óta kapcsolódik a fesztiválhoz levendula szedd magad akció is, de legutóbb már kézműves foglalkozástól, előadásokon keresztül, a levendula lepárlási folyamat megtekintéséig gazdag és változatos programban lehetett része a Tihanyba érkezőknek.

Az egyik ötletes program például az Ötórai tea fantázianevű esemény volt, amely keretében aki hozta a bögréjét egy finom levendula teát kortyolgatva tekinthette meg a Levendula Ház kiállítását. A hét folyamán túravezetővel meg lehetett látogatni az őslevendulást és a gejzírkúpokat is. Volt kézműves és kirakodóvásár, felléptek a Tihanyi Gyermek táncegyüttes, a Tihanyi Asszonykórus, az Echo Citerabanda és az Experidance.

A Bencés Apátságban a Múzeumok Éjszakája alkalmából gasztronómiai kiállításba kóstolhattunk szó szerint bele. Az élmények fokozás és megértése érdekében ebben segítséget nyújtott Katona Csaba sörtörténész, Rákosy Anna történész és Saly Noémi muzeológus.

Bár Tihany szinte szenved a fővárosnyi turistától, akik mind szeretnék átélni a nagyszerű érzést amit csak ez a félsziget képes adni, az autók tömegének kezelésére rengeteg parkolóhelyet alakítottak ki. Amelyek nyilván szezonon kívül kihasználatlanok. Ha viszont nem szeretünk parkolóhelyet vadászni, ne féljünk akár kerékpárral se megérkezni Tihanyba. A kerékpárút megóv a kocsik közötti közlekedéstől, és akár a Balaton közelében kialakított pihenők egyikében is lezárhatjuk a kerékpárokat, hogy gyalogszerrel barangoljuk be a csodálatos kis települést, és vegyünk részt a fesztiválon 2018-ban.

Messze nem tekint ilyen nagy múltra, de ma már Tihanyi kézműves sör fesztivál is bővítheti a választható programjaink sorát. A sörök világa bizonyára többségében másokat vonz, mint a levendula illata, de a mindkettőért rajongók kedvéért, Tihanyban levendulás sört is lehet kapni. Eleinte ezt a hírt nem is akartam elhinni, majd egy étterem itallapján a saját szememmel is megláttam. Az étterem épp aznap zárva volt, de az eset a kíváncsiságomat még jobban felkeltette: milyen lehet a levendulás sör?

Később megtudtam, hogy a Legendás Házban kapható üveges levendulás sör is. Olthatatlan kíváncsiságom csillapítására fel is kerestem a Legendás Házat és némi tévelygés és kalandozás után vettem is egy kis üveg levendulás kézműves sört. Egész pontosan egy üveg Tihanyi levendulás Búza SÖR-t.

Ám ugorjunk vissza a fesztiválokhoz. Ugyanis a sok érdekes programlehetőség között, mint a levendulás sütemény készítés, vagy a levendula szörp főzés mellett még egy lehetőséget feltétlenül szerettem volna kiemelni. Ez pedig a Készítsd el a saját levendulás arckrémedet! fantázianévre hallgató…

| 31 Júli.

Film is készült a korábbi évek egyik fesztiváljáról!

Fényképek


Nézd meg a térképen is!