Levendula fesztivál 2018

Levendula fesztivál 2018

Levendula fesztivál Tihany 2018


Érezd át a levendula fesztivál hangulatát!

Levendula fesztivál

...ezt érezni kell!

Tihany levendula 2018 – avagy mit érdemes tudnod?

Levendula fesztivál 2018: Mit érdemes tudnod a 2018-as Levendula fesztiválról? Mikor lesz? Hogyan juthatsz el oda? Milyen tapasztalatokat érdemes megismerned? Talán benned is felmerültek ezek a kérdések és szívesen vennéd, ha most rögtön választ is kapnál valamennyire. Teljesen meg tudlak érteni.

Mikor lesz? A Levendula fesztiválhoz kapcsolódó „Szedd magad” akció 2018 június 22-én kezdődik és a készlet erejéig tart. Természetesen a virágzás függvényében ez az időpont esetleg módosulhat is. A szervezők évek óta 2 hetet szánnak az akcióra és 10 nap alatt elfogy az ültetvényről a levendula virág.

Levendula fesztivál 2017 program

A tavalyi év már a múlté, de a programja érdekes lehet. Például az „Öt órai tea” kimondottan jó kezdeményezésnek hangzott. A kézműves és kirakodó vásár szinte minden fesztivál bevált eleme. A túrázók számára igazi gyöngyszem a programban az őslevendulás és a gejzírkúpok meglátogatása vezetővel.

Tihanyi levendula 2018

Bár az őslevendulás siralmas állapotban van, az idősebb ültetvények mellett több fiatal ültetvény is van már Tihanyban, így biztosan lesz levendula nem csak 2018-ban, de még hosszú éveken keresztül. Az idősebb ültetvények termőhelyi adottságai biztosítják a levendula számára az ideális feltételeket. Előreláthatólag sem a fény hiánya miatt, sem pedig a pangóvízből származóan nem kell nagyobb számban tartanunk a levendula tövek pusztulásától.

Tihany levendula ültetvény

Tihany legismertebb levendula ültetvénye az amelyik a „Levendula Szedd Magad!” eseménynek ad otthont. Tekintettel arra, hogy erre az időre napi több száz, sőt több ezer ember érkezik meglátogatni az ültetvényt. Közülük sokan csak fényképezni, illetve fényképezkedni, és nagyon sokan pedig levendulát szedni.

Tihany levendula mező

Tihanyban valamennyi levendulás emberi alkotás. Így helyesen mindet ültetvénynek kellene nevezni, de szinte szinonimaként terjedt el a levendula mező kifejezés.

Tihanyi levendula fesztivál 2018

A Tihanyi levendula fesztivál a legismertebb levendula fesztivál Magyarországon, nem véletlen kerül megrendezésre 2018-ban is. Az elmúlt évek sikerei bizonyítják a létjogosultságát, és pontosan ezért még évekig számíthatunk az újabb és újabb megrendezésére.

Tihanyi levendula ház

Korábbi írásaimban már említettem a levendula házat. Így erről részletesen itt nem is fogok írni, de mindenképp ajánlom megismerésre.

Márc. 10.

"Az életünk nagymértékben azzá válik, amivé mi magunk tesszük."

Samuel Smiles

Levendula fesztiválról egy film


Megtekinteni...



"Ne csak az éveidet számold, hanem úgy élj, hogy az éveid számítsanak."

Ernest Meyers

269.000


Keresési találat

9-4-3


SoundCloud találat

1653


pixabay találat

515


YouTube találat

Gondolatok ...


Zárásként egy...