Levendula csokor

Levendula csokor

Levendula csokor készítése


Kisbaba egy nagy csokor levendulával a kezében, a háttérben a virágzó levendulás.

Egy nagy csokor levendula

...frissen szedve!

Levendula csokor tartósítása

A levendulával kimondottan nagy szerencsénk van, hiszen a tartósítását szárítással oldhatjuk meg. Ezt szinte nehezebb elrontani, mint a kívánt eredményt elérni.

Levendula csokor szárítása

Természetesen a levendula csokor készítésekor és szárítása során is egy-két fontos dologra azért figyelnünk kell. A szárításra szánt csokorhoz, megfelelően beérett levendulát szedjünk.

Mindenképpen a hajnali harmat felszáradását követően. Ha szeretnénk az illóolaj tartalmát megőrizni a majdani csokrunknak, akkor még a déli napsütés előtt szedjük hozzá a virágokat. Ám, ha nem ez a fő szempont, hanem az esztétikai élmény, akkor ettől el is tekinthetünk.

Az elkészült csokrokat árnyékos helyen, például egy régi ház tornácán virágzatával lefelé fordítva függesszük fel. Az így szárított levendula csokrok a színüket és az illatukat is a lehető legnagyobb mértékben meg fogják őrizni.

Szárított levendula csokor vásárlás – Eladó levendula csokor

Sokan sürgősen szeretnének szárított levendula csokorhoz jutni. Ez tél közepén érthetően problémás lehet, ha nyáron nem szedtünk hozzá levendulát és így nem tudjuk elkészíteni a csokrokat. Ekkor marad a vásárlás lehetséges opcióként.

Hol kapható szárított levendula csokor?

Ennek kiderítésére szétnéztem egy kicsit, ám a tapasztalataim alapján arra jutottam, hogy csak végszükség esetén ajánlanám a szárított levendula csokor vásárlását. Ha egy mód van a halasztásra véleményem szerint, érdemes élni vele.

A saját magunk szedte levendula, már a szedésekor maradandó élménnyel ajándékoz meg. Ha nincs a kertünkben levendula, vagy nem szeretnénk leszedni, ma már országszerte több helyen is van levendula szedd magad lehetőség. Ahol hihetetlen szép tájakat ismerhetünk meg, miközben nagyszerű élményeket élhetünk át.

Ám, ha mégis szükséges például itt kapható szárított levendula csokor. Illetve itt is kapható levendula csokor. Őszintén bevallom, nem tudom, hogy hol kapható Budapesten szárított levendula csokor. A fenit linkeken természetesen a levendula csokor rendelés is megoldott. Ez a minimum egy webáruháztól.

Levendula csokor ára

A levendula csokor ára persze nem egy hatalmas tétel, amilyen árakra emlékszem a közelmúltból 400 és 1200 forint között szórtak. Korábban már említettem, hogy csak végszükség esetén ajánlom a vásárlást, hiszen elmondhatatlan élményektől fosztja meg magát az ember, de a levendula csokor ára kapcsán még egy fontos érv szembeötlik. Ennyi pénzért egy kisebb levendula szedd magad rendezvényen, nem egy kis csokrocskát, hanem egy, vagy több bokornyi levendulát szedhet az ember.

| nov. 8.

Fényképek levendula csokrokról


***