Tapasztalatok a cukkinitermesztésről

Tapasztalatok a cukkinitermesztésrőlA cukkini az egyik legismertebb haszonnövény a kerttulajdonosok között. A neten is rengeteg infót meg lehet találni a termesztésével kapcsolatban. Éppen ezért nem ezek ismétlésével, összegzésével fogok itt foglalkozni, hanem a személyes élményeimet írom meg ebben a témában.

Egyébként pont ez a tökféle nagy meglepetéseket tud okozni a kezdő kertészeknek, amik gyakran életre-szóló élményként kísérik kerti ügyködéseiket. Egy kedves ismerősömnek ilyesmi élménye volt, ahogyan két palánta felnőve hatalmas területet borított be. Nos az általam vásárolt kis zacskóban sem csak két mag volt.


Szinte mindegyik, vagy talán ténylegesen mindegyik mag kikelt. Én sem tudtam kellőképpen messze ültetni egymástól a magokat. A gyorsabban fejlődő növények elfoglalták a helyet. A termés bőséges volt, igyekeztem akinek csak tudtam ajándékozni belőle. Többen is voltak, akik elkeseredve utasították vissza jószívűségemet, mert már tele volt cukkinivel az éléskamrájuk. Annyira, hogy már azzal sem tudnak mit kezdeni.
Így aztán következő évben nem is ültettem cukkinit, gondolva, hogy majd kapok tőlük, hiszen úgysem tudnak akkor sem mit kezdeni az éléskamrájukat foglaló sok cukkinivel. ...csalódnom kellett.


febr. 26.